Yoga Workshop Zacht met Angst & HSP

 

Yoga Training: ” Zacht met Angst & HSP

Datum: zondag 1 mei 2022 van 10:00-15:30

Voor wie: Voor iedereen met stress gerelateerde klachten, angsten en gevoelig voor de daarbijbehorende gevoeligheid voor prikkels vanuit de omgeving. niet uit wat voor “soort”.

Doel: Inzicht en ruimte te brengen in het angst,- en stressmomenten en hoe gevoelig je bent.

Angsten hebben we allemaal, maar als angst een groot deel van je leven gaat innemen en je er door geleid wordt, lukt het bijna niet meer om te genieten van de mooie dingen die er zijn. Vervolgens beland je in een vicieuze cirkel, waardoor je gelooft dat jouw angsten de waarheid zijn. Als je daarbij ook nog gevoelig bent voor prikkels van buiten af, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Je komt tot stilstand en je voelt een negatief effect op jouw lichaam. Alle energie stroomt naar het hoofd, waardoor de angsten nog meer worden versterkt. Je voelt jezelf niet meer en soms lijkt alsof het hoofd los staat van het lichaam. Er is geen connectie voelbaar met jezelf.

Tijdens de training worden bijzondere aanreikingen gedaan die de sleutel zijn tot verandering in jouw angsten en gevoeligheid. Middels simpele maar doeltreffende technieken ga je met jezelf aan de slag en krijg je inzicht in je eigen angsten, patronen en gevoeligheid. Als je inzicht krijgt in jouw proces zal je ook gaan inzien dat je met jouw angsten kan gaan “spelen” . Hierdoor ontstaat een grote verandering die gaat doorwerken in jezelf. Dit betekent dat je lucht en ruimte gaat creëren in je angsten. Je gaat leren hoe je zelf ruimte kan gaan geven hieraan en hoe je dit kan laten door werken in je dagelijks leven.

“Een belangrijke vraag wat is van mij en wat is van de ander”? 

Ook is er een yoga sequence ontwikkeld die jouw “angst moment” verzachten en jou ook leren jezelf weer terug te zetten in jouw lichaam. Je bent beter in staat angsten los te laten als je je lichaam weer voelt en je voeten op de aarde staan.

Bij deze training hoort een uitdraai van de technieken die je digitaal krijgt aangeleverd. We gaan alles doornemen en voelen zodat je thuis zelf aan de slag kan. we  eindigen de dag met een heerlijke yoga les begeleid door mij.

Over de trainer Manon Lemkes

Angsten  en overgevoeligheid domineerde zo intens mijn leven. Ik kon niks meer dan alleen maar vluchten in de verdoving. Totdat ik een leraar ontmoette die mij leerde hoe ik met mezelf weer door 1 deur kon. Door middel van bijzondere diepe meditatie technieken, yoga, energie werk ben ik na 12 jaar aan mezelf te hebben gewerkt klaar om mijn proces te delen en mensen te ondersteunen in hun angsten en gevoeligheid24