De Tuin Yoga Retreats Eesveen gaan weer van start! Even heerlijke tijd voor jezelf op deze 1 dag retreat

De volgende data staan gereserveerd:

  • Vrijdag 27-5: 13:00-17:15 (dag na Hemelvaartsdag) Thema: Erop uit met jezelf. Hoe vaak maak je tijd voor jezelf? En doe je dan iets voor jezelf? Of vind je het lastig om iets alleen met jezelf te doen? Tijdens deze middag wordt je heerlijk in de watten gelegd om je fijn en comfortabel te voelen bij jezelf. Aandacht voor het leren van een goede gronding, je benen tijdens de yin yoga. Je leert een aantal acupressuur punten te zetten waarin je comfort vind bij jezelf
  • Zondag 26-6: 13:00-17:15: zomer blues met aandacht voor de vreugde & lachen. Met de aandacht voor de de 5-elementen zomer/vuur. Meridiaanlijnen en de organen van het hart en de dunne darm.
  • Zaterdag 27-8: 13:00-17:15: Thema: Aandacht voor ruimte in het fysieke lichaam. Hierin gaat de aandacht naar de klachten die gerelateerd zijn nek, rug en schouders.

De high tea is dit jaar heerlijk uitgebreid met extra lekkere gerechten.

Schema:
13:00-14:30 Zachte yang flow met meditatie en ademhalingstechniek
14:30-15:30: Uitgebreide High tea
15:30-17:15: yin yoga met yoga nidra.

De yoga lessen worden afgesloten met een heerlijke yoga nidra.

Yoga nidra wordt ook wel de slaap van de yogi’s genoemd en kan vergeleken met worden met de rust van 1 uur slaap. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Hierbij balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat. Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent. Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.


Kosten High tea met 2 yoga lessen en een yoga nidra: 49,50 per persoon
Locatie: De Maartjestuin in Eesveen
Aanmelden: info(@)yinyogasound.nl
06-36135779