Hormoonyoga & gerelateerde klachten

Afgelopen jaar heb ik lopen worstelen met klachten die ik maar al te goed kende: burn-out achtige klachten, snel overprikkeld, angsten, depressieve gevoelens, gedachten die alle kanten op gingen. Maar ook fysieke klachten aan de ogen en veel hitte in mijn lichaam. Een paar weken geleden ben ik erachter gekomen dat ik me in de voorfase van de overgang bevind. En deze kan begin 40 al beginnen.
Ik ben me daar verder in gaan verdiepen en kwam erachter dat er veel hierover onbekend is. Iets wat vaak bij oudere vrouwen voorkomt.
Maar de voorfase wordt vaak ook niet herkent bij de artsen waardoor vrouwen jarenlang doorlopen met klachten waarvoor ze bijvoorbeeld de stempel burn-out krijgen en thuis komen te zitten. Of dat ze antidepressiva krijgen voorgeschreven. Als je daarnaast klachten hebt als ADHD, verergeren de symptomen van de overgang ook.
 
Het is belangrijk dat hier meer over bekend wordt, zodat vrouwen onnodig doorlopen met klachten die heel simpel met klassieke hormonen, de bio-identieke hormonen (die vaak minder bijwerkingen geven), supplementen en natuurlijk ook met yoga kunnen worden aangepakt. De yoga reeks kan ook worden ingezet bij vrouwen die geen hormonen mogen hebben.
 
Daarom heb ik besloten om in het nieuwe jaar 2 opleidingen te gaan volgen. Dit zal zijn hormoonyoga en mindfulness trainer. Er is dan een mogelijkheid om een de hormoonserie te leren via 1 op 1 training of via workshops. De inzet van mindfulness en mijn boek “eerste hulp bij overprikkelingen” in combinatie met de hormoonyoga zal een mooie training tot stand gaan brengen richting het voorjaar.
 
Mocht je interesse hebben en wil je op de hoogte gehouden worden, dan kun je altijd laten weten door een berichtje achter te laten via de volgende link :Klik hier om een bericht te sturen