Your Sound: voor kinderen & jongeren

Your Sound het nieuwe onderdeel van Yin Yoga Sound

Your Sound is een onderdeel van Yin Yoga Sound en richt zich kinderen en jongeren. Het doel is kinderen te laten kennis maken met zichzelf zodat ze hun eigen “sound” gaan herkennen en mogen gaan neerzetten on deze wereld. Je mag gehoord worden en je eigen geluid gaan herkennen en neerzetten in de wereld.

Your Sound richt zich op kinderen en jongeren die tegen het volgende aanlopen:

  • Angsten & Stress
  • Hooggevoeligheid (HSP)/overprikkelingen
  • Verslavingen
  • Depressie
  • ADHD

(De buitenwereld heeft veel invloed op de binnenwereld van een kind. Juist in deze jonge jaren is het kind ontvankelijk voor de gebeurtenissen die plaatsvinden buiten het kind en heeft invloed op de ontwikkeling richting het volwassen worden.Richting de pubertijd start de zoektocht naar zichzelf en de identiteit. Hoe is het zelfbeeld? Vragen als “wie ben ik”? en “hoe zet ik mezelf neer in de wereld of hoe laat ik me zien in een groep”, zijn belangrijke vragen die dan spelen. De onzekerheid die in deze periode kan ontstaan, maakt ze dan ook kwetsbaar.

In mijn werk als yoga docent op scholen zie ik veel kinderen en jongeren die kampen met de drukte die ze ervaren door de ADHD. Dit geeft ze stress en lichamelijke klachten. Daarnaast speelt ook de gevoeligheid in wat ze oppikken uit hun omgeving een belangrijke rol in het niet meer kunnen overzien wie ze zijn.  Ze raken overprikkeld wat vaak ook voor angsten zorgt en het soms niet meer willen voelen in wat ze voelen. Hierdoor kan verslaving op de loer liggen.

Hoe yoga helpt bij psychische klachten (evidence based )

Dat yoga werkt, wisten we natuurlijk al! maar nu is dat ook wetenschappelijk aangetoond. Tijdens dit onderzoek werden 30 patiënten met depressieve klachten 3 maanden gevolgd. Hierbij deden ze meerdere sessies yoga per week. Met een hersenscan voor en na werd gekeken wat er gebeurde.  verminderen van de klachten en toename van een belangrijke neurotransmitter GABA, wat zorgt voor een kalme geest en lichaam. Lees hier het hele artikel: https://m.ggztotaal.nl/#!/news/3756653

Dus zie je hoe belangrijk het is dat kinderen en jongeren in contact worden gebracht met yoga en mindfulness?

Hoe wordt dit ingezet bij Your Sound?

Naast de volgende opleidingen namelijk Yoga, kinderyoga, creatieve therapie voor kinderen en mindfulness coach bij kinderen en jongeren zet ik namelijk ook mijn eigen expertise in. Zowel in prive begeleiding, workshops of samenwerkingen met Samen met Ryan of op scholen.

Als kind zijn had ik veel angsten en kreeg ik de diagnose ADHD en een angststoornis. Dit in combinatie met mijn hooggevoeligheid (HSP), raakt ik volledig het contact met mezelf kwijt en kwam ik aanraking met drugs. Veel therapieën en ritalins later kwam ik erachter dat dit mijn weg niet was. Door het pad van yoga en mindfulness te bewandelen kan ik de combinatie maken van mijn eigen expertise op het gebied ADHD, HSP, angsten en verslavingen voor kinderen en jongeren. Hierdoor kunnen ze met behulp van yoga, mindfulness, adem- en mediatie technieken die ik heb zelf mogen ontwikkelen. Naast de ontwikkeling van de training ‘zacht met angst komt binnenkort mijn boek uit “eerste hulp bij overprikkelingen.

Doel/missie

Mijn doel /missie is yoga al jong bij het kind onder de aandacht brengen. Het liefst zie ik yoga als onderdeel van het schoolsysteem. Zodat kinderen zichzelf al op jonge leeftijd bewust mogen worden van hun binnenwereld en hoe ze zichzelf kunnen helpen door bewust te worden van adem, mediatie, yoga en mindfulness.

Wilt u workshops op scholen of een ander programma waarbij we maatwerk nodig is? Ik denk graag met u mee! u kunt contact opnemen door hier te klikken